Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Ha nem csak síelni, hanem múzeumot látogatni is szeret

2014-04-10 21:46:00

Nagyon sokan szeretnek síelni, de sokan ha már elutaztak a sípályáig akkor már megnézik a környékbeli városok látnivalóit is.

innsbruckInnsbruck környékén rengeteg sípályát találhatunk, ráadásul ez az elbűvölő tiroli városka az Alpok központja. Az óváros a gótikus és a barokk építészet keverékével várja az Innsbruckból elérhető pályákon síelni vágyókat. Ráadásul a szállodák egy részétől síbusz szállítja a 15-40 percre lévő pályákhoz ( Nordpark, Patscherkofel, Axamer Lizum, Muttereralm, Rangger Kopfl, Stubaier Gleccser, Schlick…)

krvavecSzlovénia fővárosától Ljubljana-tól 30-50 percre is síelhetünk. Krvavec-ben, Stari Vrh-ben, egy kis autókázás után sportolhatunk, s ha a városnézés mellett döntünk, akkor megcsodálhatjuk a város építészetét, kávézhatunk a számtalan kávéház egyikében, ebédelhetünk a rengeteg étterem egyikében, és részt vehetünk a városi nyüzsgő forgatagában.

Salzburg messze földön híres rendezvényeiről, karácsonyi vásáráról, persze Mozartot és a múzeumokat ne is említsük. Salzburg gyöngyszemeiről ide kattintva olvashat. A sportrajongók a Salzburg Super Ski Pass kártyával több, mint 2200 kilométernyi pályán síelhetnek a Salzburgból elérhető 23 sípályán.

Németország sípályáiról nagyon keveset beszélünk, most mégis megemlítjük Feldberg síterepét. Feldberg a Fekete Erdő legmagasabb hegye, ahol több mint 50 km-nyi pályát találunk mindenféle gyakorlattal rendelkező síelő számára, melyek tetejére 14 sílift szállítja a csúszni vágyókat. ha pedig kulturális élményekre vágyunk, akkor Freiburg im Breisgau 35 percnyi autóútra vár minket a Fekete Erdő szélén. A történelmi városka ókori egyeteméről, középkori katedrálisáról és kényelmes pubjairól híres.

hoch ybrigZürich, Svájc legnagyobb városa, úgy is ismert, mint Svájc kulturális fővárosa, köszönhetően a lenyűgöző számú múzeumnak és galériának. A tóparti, szép városban gótikus és barokk templomokat találunk a gazdag múzeumi látnivalók mellett. A város környékén több kisebb síterepet is találunk, így a sportemberek is találnak maguknak szórakozást Ghoech, Fischental, Oberwangen és Hoch-Ybrig pályáin.

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.