Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Turracher Höhe és környéke

2014-04-05 12:29:00

Turracher Höhe Karintia és Stájerország tartományi határán 1763 méterrel a tengerszint felett található.

A fennsíkon három tengerszem (Turracher See, Grünsee és Schwarzsee), Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő erdeje és a nockbergi lankák várják az ide látogatókat.

Örömüket lelik a turisták, kerékpárosok, családok, nordic walking hívek – mindenki talál kedvére való szórakozást.

A régió természeti csúcspontja a szigorúan védett Nockbergi Bioszféra-park, ami tulajdonképpen egy 216 négyzetkilométer kiterjedésű természeti rezervátum. A 34 km hosszú Nockalmstraße-nak köszönhetően a Bioszféra-parkot bárki élvezheti, tájékozódhat az infó-pontok valamelyikén, a gyerekeket speciális játszóterek várják, kulturális élményként pedig a több mint 300 éves Karlbad, egy régi, eredeti parasztfürdő szolgál.

Egészen könnyű túrákra, kirándulásokra is lehetőséget nyújt a környék:

- A 3-tó-körüli túra – tulajdonképpen egy tanösvény (kb. 2 óra, 7,2 km), amely a Turacher Höhe legszebb helyeihez vezet el.

- A Barbara-út egy (kb. 2 órás) panorámaút, ami informatívan mutatja be a turrachi hegyi világ különlegességeit.

Ugyanakkor lehetőség van a csúcsra törni:

- akár felvonóval: a modern Kornockbahn 6 személyes ülőfelvonó télen-nyáron Turracher Höhe-ról egészen 2.205 m-re, Kornock-ra szállítja a kirándulókat. A csúcsról fantasztikus panoráma nyílik a Nockberge hegyek felé, jó időben pedig egészen a Karawanken hegyekig és a Júliai Alpok felé délen, a Hohe Tauern hegység felé nyugaton és a Dachstein hegytömb felé északon.

- akár gyalogszerrel: a Rinsennock-ra (2334 m), a Schoberriegel-re (2208 m) és a "Gruft"-ra (2232 m), egészen a kemény, mintegy 7 csúcsot jelentő Nockberge tetejéig, az Eisenhut-ig (2441 m) vagy a Nockbergi Bioszféra-park nagy királyi trónjáig, a Großen Königstuhl-ig (2336 m).

Nocky’s AlmZeit

A Panoramabahn hegyi állomásánál 2000 m magasban található játék- és élményvilág a Nocky Flitzer alpesi hullámvasút indulópontjánál található. A kifejezetten gyermekes családok számára készült felfedezőút, az AlmZeit körút mentén izgalmas játékállomások várják a látogatókat: az út összesen hét játékélményt foglal magába, ahol a "Nocky-Nyuszival" együtt vár a kúszás-mászás, vagy időeltolás az Égi mutatón (Himmelszeiger), zenélés a Hangkerítésen (Klangzaun), sebességmérés az Időteremben (Zeitraum), turkálás és felfedezés a HosszanElidőzés (LangeWeile) homokozóban, vagy felfedezések a páratlan Időfolyó (Zeitfluss) vízi-játszótéren.

A Nocky's Almzeit szlogene: "Célunk a móka - a móka az időt feloldja". 10 és 16 óra között minden nap nyitva találjuk nyáron.

Nocky Flitzer, az alpesi hullámvasút

Az egész évben működő alpesi hullámvasúttal akár 1600 méter hosszan száguldhat az egész család maximális biztonságban. Kanyargósan és nagy sebességgel indul 2000 méteres magasságból, majd alpesi mezőkön át, szellősebb erdős részek között panorámás lejtmenettel jutunk vissza a völgybe. Az izgalmat az ugratók, hullámok és 3 ív biztosítják.

A biztonságot szavatolja:

• Biztonságos kanyarfekvés, kisiklásbiztos szánvezetésnek köszönhetően

• Ütközésvédelem, energiaelnyelő mellső-és hátsó lökhárítóknak köszönhetően

• Többfokozatú fékrendszer (két oldalsó fékezőkar, előrekapcsolt szelektív fékkel ellátott fékszalag a pálya végén)

• Hárompontos biztonsági övek

• Az optimált ülés-héjszerkezet és háttámla ideális üléskényelmet és stabilitást nyújtanak

• Minden időjárásban üzemelési garancia

• A TÜV által ellenőrzött a legmagasabb biztonsági szinten

• Biztonsági háló 1 méteren felüli magasságban.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.