Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Ausztria időjárása

2011-02-25 10:05:00

Lássuk mit várhatunk az osztrák időjárástól a következő három napban.(2011.február 26.-28)

A karintiai régióban szombaton többnyire napsütéses hideg idő várható, gyönyörűen repkedő mínuszokkal. Vasárnap és hétfőn a napsütést felhő váltja fel, mely mögül a napocska csak ritkán bukkan ki. A hideg kissé enyhül, de a hőmérő higanyszála még így is alig éri el a 0 fokot, s a Mölltal gleccseren akár -10 fok alá is süllyedhet.

Alsó-Ausztriában a szombat hasonlóan a karintiai területekhez napos, hideg lesz, viszont vasárnap az egész régióban havazást jósolnak. A vasárnapi és hétfő hőmérséklet -1 és -4 fok között várható, de a havazás hétfőre megszűnik.

Salzburg tartományban is szép hideg, napos időt jósolnak a meteorológusok szombatra, és vasárnap ezen a területen is havazás várható a hideg mellé. Alsó-Ausztriához képest itt méghétfőre is várható helyenként havazás, bár az nem valószínű, hogy az egész régiót érinteni fogja. A hideg változatlanul mind a három nap megmarad, a gleccsereken itt is -10 fok körüli hőmérséklet is kialakulhat, de az alacsonyabban fekvő területeken is -5,-7 fok várható.

A stájer területeken is szombaton a hideg, napos időjárásban lesz részük az itt élőknek, de vasárnapra a hideg mellett csak elvétve érkezik csapadék. Havazásra és hidegre lehet számítani. Hétfőre itt is eláll a havazás, csak a mínuszok ellen kell majd alaposan felöltözni, hiszen a hőmérő higanyszála -1 és -10 fok között fog mozogni.

A tiroli régióban már szombaton is felhős, borult időre kell számítanunk, a nap csak időnként bukkanhat ki a felhők mögül, sőt helyenként már szombaton havazásra szímíthatunk. Vasárnap és hétfőn borult, hóesős idő várható szinte az egész régióra és itt is igen hideg idő várható. Hétfőn Naudersben akár -15 fok is lehetséges.

Felső-Ausztriában a szombati napos, hideg időjárás lesz érvényben. Vasárnap hideg, havas, borult, míg hétfőn a felhős, hideg, csapadék mentes, 0 fok alatti hőmérséklet lesz a jellemző.

Vorarlberg tartományban mind a három nap felhős, borult, hideg idő vár ránk, mind a három nap kemény mínuszokban lehet részünk ha ide látogatunk, és szombaton, vasárnap és hétfőn is hóesés, várható. E területen az egyetlen kivétel ez időjárás alól a Sivretta Montafon terleten lehetséges, itt szombaton felhős ég, +9 fok, vasárnap és hétfőn váltakozóan napos és felhős idő várható, a hőmérő higayszála pedig akár +13 fokig is felcsúszhat.

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.