Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Tauplitz / Bad Mitterndorf - Schneebären

Távolság Budapesttől:
494 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
850 - 1965 m
Szintkülönbség:
1115 m
 
Síliftek száma:
17
Kabin:
1
Álló:
4
Ülő:
12
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
http://www.dietauplitz.com/winterurlaub/ticketspreise/tagesskipaesse.html
Hóréteg vastagsága:
0-170 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-10
Webkamera
Tauplitz / Bad Mitterndorf - Schneebären
 
Sípályák hossza:
40 km
Fekete:
6 km
Vörös:
17 km
Kék:
17 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Tauplitz Budapesttől alig 500 kilométerre Stájerországban található, földrajzi fekvésének köszönhetően rendkívül hóbiztos terület. Nem ritka, hogy márciusban a hó vastagsága eléri a 3 métert. A modernizációnak köszönhetően a hószegény években sem esnek kétségbe, mert hóágyúkkal síelhetővé tudják varázsolni a pályákat.

A síterület napos, teraszos fekvésű, a főként alpesi tájék leginkább a fahatár felett helyezkedik el. A természet alakította pályák minden igényt kielégítenek, minden ízlésnek és tudásszintnek megfelelnek. A hosszútávfutó pályákon bőséges mozgásszabadság van, és a mélyhavazás kedvelői is találnak széles, tágas szabad területet. Az 1.965 m-ig terjedő síhegyek minden mennyiségben biztosítanak természetes havat és teret az álomszép mélyhó-lesikláshoz. A 40 kilométernyi sípályából 17 kilométer kék jelzésű könnyű pálya, 17 km-nyi piros közepesen nehéz pálya és 6 km fekete, nehéz pálya várja a sízőket.

A 2001 és 2003 között lezajlott „Új Tauplitz” modernizálási löket eredményeként az Almplató liftjei újonnan lettek kialakítva (6-üléses felvonó Lawinenstein, 4-üléses felvonó Schneiderkogel, dupla vontatólift Großsee, stb.).

Ausztriában egyedülálló módon a Tauplitzalmban levő helység 1.650 m-rel a tenger szintje felett fekszik, és kereken 1.000 vendégággyal illetve hagyományos házikókkal és éttermekkel várja vendégeit. Az Alm télen autómentes, aminek nem csak a gyermekek örülhetnek.

A hegyi vasút völgybeli állomásánál 900 m magasságban fekszik a Bergdorf Tauplitz.

Aki szeret bóklászni és kedveli a hosszú éjszakákat, az biztosan megtalálja a számítását Bad Mitterndorfban.

Az üzemeltetők oda figyelnek az ár-érték egymáshoz való viszonyára, így mindíg találhatunk valamilyen kedvező ajánlatot.

A 2009/10-es szezon a vendégéjszakák csökkenése ellenére is jól alakul.t A szezonban új sífelvonót adtak át a Tauplitzon, míg 2009. október 15.-én Bad Mitterndorfban egy 600 férőhelyes, szaunás termálfürdőt nyitottak. A 2010/11-es szezonra egy 17,5 millió eurós beruházásba kezdenek, melyből a Mittersteinen egy 8 személyes kabinos felvonót  építenek és ehhez kapcsolódóan új sípályákat alakítanak ki és infrastruktúrát fejlesztenek (üzemeltetőktől kapott információ). Az álomból 2010 decemberére valóság lett, és megépült a kabinos felvonó, mely 700 méteres szintkülönbséget győz le, és kényelmesebb elérhetőséget nyújt a Bad Mitterndorfba látogatóknak.

Te tudod, hogyan kapcsolódik Brad Pitt neve Tauplitz-hoz?

 

 

 

 

 

 

Ide kattintva megtekintheti a síterep saját, magyar nyelvű honlapját.

Hozzászólások