Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Obertauern

Távolság Budapesttől:
542 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1630 - 2313 m
Szintkülönbség:
683 m
 
Síliftek száma:
26
Kabin:
1
Álló:
19
Ülő:
6
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
http://www.obertauern.com/skigebiet-oesterreich/skipasspreise.html
Hóréteg vastagsága:
70-120 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-10
Webkamera
Obertauern
 
Sípályák hossza:
126 km
Fekete:
4 km
Vörös:
35 km
Kék:
61 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
26 km
 

Obertauern - ahol a hó is otthon van! A Radstadti Tauern hágóján fekszik Obertauern, Ausztria manapság egyik legkeresettebb sí központja. Obertauernt joggal nevezik Ausztria „havas tájának“,a téli szezon fölényesen 6 hónapig tart. 

Obertauern

A sí centrum tulajdonképpen egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amit sugárirányban hálóznak be a felvonók. Mivel a síterep az erdőhatár fölött fekszik, gyakorlatilag a pályákon kívül bárhol lesízhetünk, de figyelni kell az éppen érvényes figyelmeztetésekre.

A síterület exkluzivitását 100 km-nyi egybefüggő pályarendszere indokolja, valamint az, hogy a városkában szinte minden szállás pályaszállás, különleges fekvésének köszönhetően. A szállásárak igen magasak, így aki spórolni szeretne a hágó két oldalán lévő településeken szálljon meg.

Obertauern 

Obertauern különlegessége, hogy a síléc lecsatolása nélkül körbesíelhető a pályarendszer az óramutató járásával megegyező és ellenkező irányba is. Az irányt végig táblák jelzik zöld és piros Tauernrunde felirattal. A Tauernrunde megtétele akár egy egész napos programot is kitehet.

 A nagyszámú rendezett sípályán kívül, amelyek nehézségi foka a legkönnyebbtől a legnehezebbig terjed, a völgyben és a környék lejtőin több kilométer hosszú gyalogos ösvény és bicikliút halad.

Ezenkívül egy rövidebb és egy hosszabb sebességmérő szakasz, kitűzött szlalom pályák időmérővel várják a versenyezni vágyókat, persze ingyen. Leghosszabb sípályája az 5 km-es Zehnerkarabfahrt. További különlegesség, hogy itt találjuk Salzburg tartomány és egész Ausztria egyik legimpozánsabb, legmeredekebb sípályáját a Gamsleiten 2-t. www.gamsleiten2.at

A síelőket, snowboardosokat színvonalas és karbantartott Funpark várja a Kehrkopfbahn síliftnél. Megtalálhatók a nagy ugrató mellett ugyanúgy kisebbek is, valamint korlátok, különböző elemek nehézségi szint szerint kitáblázva. A Funpark kizárólag bukósisakban és hátvédő protektorban vehető igénybe. Ezeket a település több sportboltjában akár bérelni is lehet. Ausztria első Snow-kite iskolája itt található.

Obertauernben a gyerekekre is gondolnak: A kis síelők 6 éves korig a szüleik kíséretében ingyen síelhetnek, vagy egy sí tanfolyamon való részvételnél ingyen liftbérletet kapnak az öt sí-és snowboard iskola egyikétől az tanfolyam idejére. Obertauern különösen családbarátnak számít. 

Aprés ski: lovasszán, szánkózás, éjszakai sízés, uszoda, szauna, masszázs, gőzfürdő, jégteke, squash, tenisz, biliárd, disco és éttermek egész sora várja a kedves vendégeket. 

Hétfő és csütörtök este 19:00-22:00-ig az aprés-ski-t rögtön az éjszakai síelés követi az Edelweis felvonó kivilágított sí pályájánál ami 1,5 km hosszú kék pálya, így a gyengébb síelők is élvezhetik. Az esti síelésre nem kell külön jegyet venni, a legalább másfélnapos síbérlet érvényes ide. Napközben ugyanitt a sípálya két oldalán kialakított sí-kalandbark várja a kicsiket és nagyokat.  http://www.ski-obertauern.at/bibobaerobertauern.htm

A 2011/12-es szezonban három központi lift alsó állomásánál ingyenes Wi-Fi hotspotokat hoztak létre. Így rögtön meg tudjuk osztani a legújabb fotókat, híreket a barátokkal, hogy ők is kedvet kapjanak ide utazni. http://www.ski-obertauern.at/wlanobertauern.htm

A környék látnivalói: Untertauern természeti vadaspark, a Katschber szövetségi út (1739m magasságig), a Mautendorf vitézkastély, Amadé vízi világ élménypark, Krumschanbelsee magas hegyi tó (2000m), a Hundsfeldmoor védett természeti területei.*

Hasznos infók: http://www.ski-obertauern.at/

Hozzászólások