Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Nassfeld

Távolság Budapesttől:
644 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
600 - 2020 m
Szintkülönbség:
1420 m
 
Síliftek száma:
30
Kabin:
5
Álló:
8
Ülő:
17
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
http://www.nassfeld.at/hu/aktiv/skifahren-oesterreich/skigebiet-nassfeld/skipasspreise
Hóréteg vastagsága:
0-50 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-10
Webkamera
Nassfeld
 
Sípályák hossza:
190 km
Fekete:
20 km
Vörös:
60 km
Kék:
30 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
80 km
 

Budapesttől 650 km-re, Karintia délnyugati részén, az olasz határnál találhatjuk Nassfeldet, e hóbiztos napsütötte síterepet, ahol a napsütéses órák száma  850 óra a téli szezonban.

30 felvonójával (17 húzó, 4 négyüléses, 4 hatüléses és 5 kabinos), valamint 110 kilométernyi sípályával, melyből 30 km kék kategóriájú  könnyű, 60 kilométer közepes nehézségű piros és 20 kilométer fekete nehéz pálya, Ausztria egyik legnagyobb, leghóbiztosabb, és legmodernebb sípályái közé tartozik. Nassfeld a Kelet-Alpok egyik leghóbiztosabb, lavina mentes pályáinak egyike, ahol a hómentes tél sem akadály, mert a rengeteg (több mint 150) hóágyú biztosítja a folyamatos sízési lehetőséget.Nassfeld freeride

Ezen a síterepen működik az Alpok leghosszabb kabinos felvonója a Millenium Express, mely 23 perc alatt röpít minket majdnem 2000 méter magasságba, legyőzve az 1286 méteres szintkülönbséget.

A snowboardosok és a freeriderek is megtalálják a saját kis szeletüket a nassfeldi tortából.  Aki a freeride terepek több méter mély havában száguldozik, hamar elfeledi a környező világot. Nem csoda, hisz a freeride-terepek és a Fun Park biztosítják mindazt, amit csak a snowboardos és freerider szív kíván: tökéletesen formázott negyedcsövek, remek ugratók és páratlan mélyhó. Az ide érkező  snowboardosoknak kötelező kiprópálni a  „The Pipe-ot“ a Watschiger Almon vagy a „Railst“ Gartnerkofel területén. (Nassfeld egyébként több versenyt is rendezett már.)

Nassfeld esteTermészetesen a sífutókról sem felejtkeztek el. 80 kilométernyi magaslati, változó nehézségű, sífutópálya  pálya várja a sífutás szerelmeseit.

Az éjszakai baglyok is sízhetnek Európa leghosszabb fényár-pályáján.

A sízés lehetősége mellett egyéb szórakozási lehetőséget is kínálnak. Számos (55) kilométernyi vándorút, hosszútáv-pálya, óriási természetes jégfelület és  5 megvilágított szánkópálya, jégkorongpálya valamint lovasszán-utak állnak rendelkezésre.

Ám Nassfeld nem csak a havon siklóknak kikapcsolódás: az Aquarena wellness park kiváló program a wellness szerelmeseinek, a hegyi nyugalomra vágyók pedig mind a 25 hegyi hüttébe betérhetnek. Elhelyezkedése révén – olasz határ közelsége – Nassfeld kétnemzetiségű terület, ami az étkezési szokásokban is jól tükröződik.

Ha még mindíg szükségünk van indokra, hogy Nassfeldbe tervezzük az idei sízésünket, akkor meg kell említenünk, hogy számos kedvezményes ajánlat közül válszthatunk, valamint hogy ingyenes síbusz szállítja a csúszkálni vágyókat bárhol lakjanak is (a környéken), Gailtalban, Gitschtalban vagy Weissensee közelében, a síbusz egyenesen a Millenium-Express völgyi állomásába szállítja.

Emellet a legtöbb szolgáltatás közvetlenül a sípálya mellett, vagy a síbusz állomásától legfeljebb 20-50 méterre található. Csak nagy ritkán kell maximum 300 métert gyalogolni a legközelebbi síbusz-állomásig.  A szolgáltatást természetesen a sífutók és korcsolyázók is igénybe vehetik, őket a sífutó-, illetve korcsolyapályáig szállítják.

Bobo Miniklubja 3 éves kortól várja a kicsiket a Tressdorfer Almon. A gazdagon berendezett óvodában meglepetésekkel teli világ rejlik: mókás játékok, színes ceruzák, építőkockák, gyerekmozi és nagyon kedves óvónők.

Síelés kicsiknek, szánkózás, ebéd, teljes felszerelés és benti játékok.nassfeld

Mivel a gyerekek legszívesebben önfeledten hancúroznak a hóban, szabad utat hagynak nagy mozgásigényüknek. Éppen ezért síiskoláikban a szórakozás mindennél fontosabb - és észre sem veszi az ember, a kis manókból máris remek síelők válnak. Hisz semmi sem motivál inkább, mint az első egyedül megtett kanyar... BOBO Miniklubjában még a legkisebbeket is (akik már betöltötték 2. életévüket) nagy szeretettel várják felkészült munkatársaik (110 síoktató, magyarul beszélő is) míg Anyu és Apu végre egyszer időt szakíthat magára. Hoteljeink is felkészültek igényeikre: Gyermekhoteljeinkben az Ön apróságai királyi bánásmódban részesülnek: többek között mókás benti játékvilágok, fedett uszodák, varázsiskolák, óvodák, ingyenes limonádé-kutak várják a csemetéket.*

Nassfeldi információkért, ajánlatokért katt ide!

Hozzászólások