Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Fanningberg

Távolság Budapesttől:
4 óra 54 perc forgalom nélkül, 498 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
1501 - 2020 m
Szintkülönbség:
519 m
 
Síliftek száma:
5
Álló:
2
Ülő:
3
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérlet árak itt: http://www.fanningberg.info/liftkarten-ski-salzburg.html/
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-05
Webkamera
Fanningberg
 
Sípályák hossza:
30 km
Fekete:
10 km
Vörös:
7 km
Kék:
13 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

fanningbergSalzburg városától délre, Budapesttől 500 km-re, a Mura- folyó forrásvidékén található a 2000-2400 m magas hegyektől körülölelt idillikus üdülőkörzet a LUNGAU-régió. A festői fekvésű 1000 m feletti magasságú kis medencében 15 hangulatos osztrák hegyi falu, kisváros kínálja a megszokott magas színvonalon szálláshelyeit, téli-nyári szolgáltatásait. Itt szinte minden ház vendégfogadó: az apartmanoktól a családias panziókon keresztül a 3-4 csillagos szállodákig minden kategória megtalálható. A csodálatos természeti környezet, a barátságos emberek, csinos házaik és a méltósággal ápolt régi hagyományaik derűs hangulatot árasztanak. Talán ettől van az, hogy itt a nap is többet süt, mint máshol - valóban, Lungau Ausztria legtöbb napsütötte órájával büszkélkedhet.

FanningbergFanningberg családias síterep 1500 és 2150 méter között. A kezdőktől a haladó szintig mindenki megtalálja a számára megfelelő lejtőt. A hegy aljától mintegy 4-5 km hosszú, kitűnő szerpentinút vezet az 1500 méteren induló sífelvonó állomásig, ahonnan 6 személyes ülőkabinos lift - ebben a kategóriában Ausztriában a leghosszabb - szállítja a síelőket rövid idő alatt, átszállás nélkül 2020 m- re. Ezen kívül a nemrégiben épült új 6 személyes felvonóval fejlesztették a pályarendszert. A szűzhó szerelmesei is találnak érintetlen szakaszokat, ahonnét szintén könnyedén vissza lehet csúszni a felvonókhoz. Előnye a hegynek, hogy az egy társaságon vagy családon belüli különböző tudású sízők egy-egy lesiklás után kényelmesen találkozhatnak a pálya végén.

FanningbergA síelés mellett egy 8,5 km hosszú szánkópálya is várja a felnőtteket, gyerekeket egyaránt. A területen dolgozik magyar nyelvű síoktató.

Mivel a terep a Lungau sírégió része, így egyaránt érvényes a Lungo síbérlet és a Salzburg Super Ski Card is.

A közelben 3 nagyszerű síterület is megtalálható: Grosseck-Speiereck, Katschberg-Aineck, és Obertauern sícentruma is mindössze 20 km-re található.

MARIAPFARR Ausztria hivatalosan is "legnapsütöttebb" települése sajátos hangulatú régi zarándokhely, amely a Fanningberg aljában fekszik, 8-10 további kisebb hegyi település - Weisspriach, Bruckdorf, Seitling, Fanning, Pichl és mások-központjaként. A kellemes szállásokon kívül kitűnő éttermei, kisvendéglői, cukrászdái gasztronómiai élvezetet nyújtanak. A síterületen ingyenes síbusz közlekedik.

A síterep nyitását 2016. december elejére, míg a zárást 2017. április közepére tervezi.

Interaktív sítérkép itt található

Síbérlet árak itt

FanningbergFanningberg

 

 

 

 

 

 

 


Hozzászólások